SCI-FI FEST 2019

 

Pe 14 Septembrie 2019 dăm frâu liber imaginației!

Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Science&Technology, organizează SCI-FI FEST –  un eveniment în care știința și imaginația se întâlnesc, dedicat tinerilor și studenților bucureșteni cu vârsta cuprinsă între 16 – 35 de ani.

Cercetarea și știința constituie un pas de pornire în viața tinerilor care doresc să-și aprofundeze cunoștințele, motiv pentru care încă din anul 2016, mii de pasionați de știință, tehnologie, astronomie gadgeturi digitale, literatură SF sau Fantasy se reunesc în cadrul festivalului SCI-FI FEST.

În cadrul celei de-a IV-a ediții ”SCI-FI FEST” vom pune accentul pe dezbateri deschise, informale, referitoare la digitalizarea și inteligența artificială, precum și la poluarea urbană și securitatea cibernetică, în cadrul cărora publicul poate interacționa direct cu oameni de știință, cercetători, inventatori, profesori universitari, scriitori science-fiction, critici și chiar promotori ai SF-ului românesc, care vor expune cele mai importante descoperiri și activități întreprinse în prezent la granița dintre știință și imaginație.

Împreună vom analiza conceptele de Smart City, Big Data, Internet of Things și Tehnologie 5G, încurajând tinerii să se implice și să caute soluții pentru actualele probleme globale ale omenirii. De asemenea, vom studia domenii precum astronomia, tehnologie și inteligența artificială, prin intermediul demonstrațiilor de tehnologie, expoziții, observații astronomice, experimente de astrofizică și prezentări științifice.

Tinerii și studenții bucureșteni reprezintă prioritatea noastră! Ne dorim să creștem numărul de tineri cercetători cu rezultate vizibile la nivel internațional și să îi sprijinim în descoperirea de noi aptitudini și valențe, care să le contureze cariera profesională.

Încurajăm tinerii să viseze!