FUTURE FOLK 2019  – COSTUME ROYAL

 

În perioada 2-10 octombrie se va desfășura, la Paris, Future Folk – Costume Royal, un eveniment ce contribuie la cunoașterea, promovarea și valorificarea tradiției și a patrimoniului cultural al României, atât în țara noastră cât și peste hotare.

Lansat în anul 2018, la inițiativa organizației Alumnus Club pentru UNESCO, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Comisia Națională a României pentru UNESCO și artista Carmen Emanuela Popa, proiectul a avut ca obiectiv general promovarea și revitalizarea patrimoniului cultural imaterial al României, fiind pusă în valoare piesa esențială – costumul tradițional. Încă de la început, proiectul și-a dorit o viziune nouă asupra interpretării costumului popular tradițional de către tineri.

Anul acesta expoziția se focusează pe paralelismul stilistic între valorile culturale vestimentare tradiționale între România și Franța, printr-un tandem vizual în plan real.

”Future Folk” este considerat un mijloc ideal de cunoaștere a diversității culturale a României, sub aspectul valorilor patrimoniului imaterial, perpetuate prin costumul tradițional cât și promovarea patrimoniului multicultural al României în străinătate.

Ne mândrim cu istoria și cultura noastră oriunde în lume, și ne dorim să insuflăm acest sentiment și tinerilor – să descopere, să aprecieze, să păstreze și să sărbătorească  aceste moșteniri de tradiții și valori.