“Ajuns la cea de-a treia ediţie, cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” revine în atenţia publicului cu un nou sezon ce debutează în weekendul 29-30 aprilie 2023 pe Calea Victoriei.
„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” se desfăşoară, în acest an, pe parcursul mai multor weekenduri din perioada 29 aprilie – 8 octombrie şi presupune pietonalizarea temporară a unor artere ale oraşului din zona centrală şi în lunile de vară a unora din sectoarele Capitalei. Pentru a ajunge la câţi mai mulţi locuitori ai Bucureştiului, dar şi pentru a permite organizarea altor evenimente pentru comunitate în spaţiul public, „Străzi deschise” se va desfăşura alternativ în mai multe puncte din Bucureşti şi în anumite weekenduri din sezonul estival al Capitalei.
Conceput ca o iniţiativă de reconectare a locuitorilor la oraş, prin promovarea mișcării şi a activităţilor recreaţionale în spaţiul public, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” propune bucureştenilor o serie de evenimente artistice şi educaţionale organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituţiile culturale, operatorii independenţi şi artiştii Bucureştiului.
Evenimentul care anul trecut a fost vizitat de peste un sfert din populaţia Capitalei, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali.” – ARCUB.

Anul acesta Centrul pentru Tineret al Municipiului București s-a alăturat acestui proiect de mare amploare, în calitate de subordonată directă a Primăriei Municipiului București, în cadrul evenimentelor desfășurate în anumite sectoare ale Municipiului București.
În cadrul fiecăreia dintre edițiile la care CTMB va participa va avea un corner alocat, unde tinerii bucureșteni se pot delecta cu un punct de odihnă, dar și cu diverse activități interactive, care le vor pune în mișcare inteligența, implicarea, dexteritatea, dar și buna dispoziție. Avem pentru voi o serie de activități sportive și distractive, de la Șah, Darts, Poartă Interactivă, Videobooth 360, Fusball, etc, pe care vă așteptăm cu drag să le descoperiți și să ne cunoaștem pentru a ne distra împreună!
Locațiile și datele în care ne puteți găsi în cadrul proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” :
–    9 – 10 septembrie – Sectorul 1 – Str. G. Burileanu;
–    16  – 17 Septembrie – Sectorul 1 – Str. Pajurei
–    30 Septembrie – 1 Octombrie – Sectorul 5 – Str. Humulești
–    7-8 Octombrie – Sectorul 5 – Str. Pucheni
Organizarea unor astfel de evenimente în aer liber pentru tineri are multiple beneficii, precum îmbunătățirea sănătății, dezvoltarea abilităților sociale și personale, conectarea cu natura și implicarea în comunitate. Pentru noi, CTMB, este important să oferim un mediu sigur și atractiv, adaptat nevoilor și intereselor tinerilor participanți pentru a le oferi o experiență valoroasă și memorabilă. Vom promova astfel sănătatea și importanța activității fizice, deoarece evenimentele în aer liber oferă tinerilor oportunitatea de a se bucura de mișcare și exerciții fizice într-un mediu plăcut și relaxant. Aceste activități contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate și a bunăstării generale a tinerilor.
Implicarea în comunitate și voluntariat este un alt motiv pentru care am decis să ne alăturăm acestui proiect, pentru că evenimentele de acest gen pot contribui la implicarea tinerilor în comunitatea lor locală și pot oferi ocazii de voluntariat, la acest proiect fiind implicați și voluntarii CTMB. Aceste activități îi pot ajuta să devină cetățeni mai activi și implicați, să învețe despre problemele sociale și să contribuie la rezolvarea acestora. Pentru că un eveniment de acest gen reprezintă o oportunitate excelentă pentru tineri de a interacționa și de a socializa cu alți participanți, CTMB vă așteaptă în număr cât mai mare în fiecare dintre datele indicate mai sus.
Ne bucurăm că ai fost alături de CENTRUL PENTRU TINERET AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI la „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”!
Dacă ai reușit să ajungi la cortul verde #CTMB și nu ți-ai descărcat materialul video de la Cornerul Videobooth 360, te invităm să completezi formularul de mai jos și în doar câteva secunde vei primi un mail cu link-ul care te va duce înapoi în lumea minunată a „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”.
Nu uita, ca să fii la curent cu toate noutățile, ne găsești pe https://www.facebook.com/ctmb.eu și https://www.instagram.com/centrulpentrutineretmb/

Numele tău:

Emailul tău:

Numărul tău: