Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, organizează Concertul de Gală ce marchează finala Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti – ediţia a IX-a, în parteneriat cu Elite Art Club Unesco, în data de 30 august 2018 – ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

        Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti este o competiţie de excepție pentru tineri dirijori, în cadrul căreia, anual, 50 de tineri dirijori din toate colţurile lumii își vor demonstra priceperea în faţa juriului format din 7 personalităţi internaţionale, desfășurată în perioada 26-30 August 2018. Concursul se derulează pe parcursul a 5 zile, având în încheiere Concertul de Gală în cadrul căruia dirijează cei trei finalişti.

        Anul acesta ne va încânta prezența extraordinară a orchestrei Philarmonia Bucureşti și a pianistei Diana Maria Petrache.

        Concertul de Gală se remarcă prin calitate artistică şi maiestuozitate, iar repertoriul este o dovadă clară în acest sens: operele nemuritoare ale lui Jean Sibelius, Johannes Brahms, Robert Schumann, Antonín Dvořák şi Sergei Rachmaninov, vor încânta publicul meloman.

        Suntem onorați să fim implicați în organizarea unui eveniment cultural de o asemenea amploare. Concursul Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București definește arta muzicală prin excelența clarității, echilibrului și armoniei, măiestria orchestrației, a muzicienilor și iscusința deosebită a maeștrilor dirijori.

        Muzica reprezintă o modalitate modernă de dezvoltare a tinerilor, o formă de identificare socială și culturală și nu în ultimul rând, un important factor spiritual și educațional.

        Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București, dedică acest eveniment remarcabil tinerilor bucureșteni pasionați de muzica clasică, artă și cultură.

        Tinerii și studenții bucureșteni sunt prioritatea noastră!

        Intrarea este liberă. Pentru rezervări: anca.pricop@eliteart.org