Centrul pentru Tineret al Municipiului București (CTMB) a inițiat un nou proiect pe raza Municipiului București, cu dorința de desfășurare națională. Proiectul la care facem referire, “SĂ FACEM VERDE!”, a fost modalitatea prin care CTMB a demarat campania de conştientizare şi de ecologizare de pe raza Municipiului București, împrejurimile acestuia, dar și la nivel national.

Proiectul organizat în contextul “Anului European al Tineretului”, s-a desfășurat data de 15 Octombrie 2022, cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Curățeniei, din imediata apropiere a datei selectate. Alături de noi în această inițiativă s-au alăturat pe plan național și ASOCIAȚIA DOWN EST DIN ROMÂNIA, care a acționat ca și reprezentant în Municipiul CONSTANȚA.

Estimarea inițială că la fiecare locație a acestei acțiuni va participa un număr de aproximativ 100 persoane a fost depășită, fiecare eveniment reușind să adune în jur de 140 tineri. Menționăm că acest proiect a oferit beneficii atât spațiului forestier, cât și persoanelor care s-au implicat în ecologizarea zonei, precum și riveranilor.

Pandemia de coronavirus este evenimentul care ne-a schimbat viața și libertatea de mișcare prin măsurile impuse de autorități, creându-ne probleme legate de sănatate, de economie și de mobilitate.
Dar este pandemia de SARS-COV2 singura noastră problemă? Cu siguranță nu, dar fără să ne dăm seama, toate celelalte probleme au ajuns în subsidiar, întreaga atenție fiind acaparată de actuala pandemie. De aceea vă readucem în atenție problema ecologiei și pădurilor din TOATĂ ȚARA și împrejurimile orașului în care locuim, oaze de verdeață și sănătate care, din păcate, sunt confundate de cele mai multe ori cu gropi de gunoi de anumite persoane iresponsabile.

Dacă în 2021 îndemnul „Stau acasă!” a fost pe buzele tuturor, în 2022 vă invităm să spunem în cor “Mergem în natură!” și să salvăm parcurile și pădurile din împrejurimile MARILOR ORAȘE de deșeurile depozitate în ceea ce ar trebui să fie plămânul urbei noastre.
Ne dorim ca prima campanie de ecologizare să se desfășoare în pădurea din apropierea localitatății PĂULEȘTI, jud PH, acesta fiind spațiul depistat inițial de către CTMB, iar concomitent se vor derula acțiuni în CONSTANȚA. Acțiunea va avea în prim plan o strângere a gunoaielor din perimetrul spațiului menționat anterior de către voluntarii CTMB și ai partenerilor proiectului.

Alături de noi au confirmat participarea: Asociația Down Plus București, Fundația SO.SI.SE.SA, ISIC, Asociația SE POATE, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, ANOSR, Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, Asociația Școala de Valori, Asociația Colorăm Zâmbete, ASOCIAȚIA DE TINERET PENTRU PRIETENIE ȘI EDUCAȚIE, ASOCIAȚIA DOWN EST DIN ROMÂNIA, Primăria Comunei Păulești, Prahova.

Ne-am dorit și am reușit ca acțiunea de ecologizare să se desfășoare concomitent în cele două locații din țară, în data de 15 Octombrie 2022, pe următoarele 3 categorii: Curățarea deșeurilor, Colectare selectivă în zonele indicate de Ocolul Silvic și plantare de copaci în zone aflate în împrejurimile localităților partenere.
Nu uitați să ne urmăriți în social-media! Revenim acolo cu noi proiecte și programe! Ne vedem pe Facebook și Instagram.