Concursul Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București Concertul de Gală al ediției a X-a

În perioada 24-28 septembrie 2019, în cadrul Ateneului Român, are loc cea de-a X-a editie a Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București, eveniment organizat de Elite Art Club pentru UNESCO, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti.

În fiecare an, Concursul Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București reunește 50 dintre cei mai buni dirijori din lume, cu vârsta până în 35 de ani, care își dispută unul dintre cele mai dorite titluri din domeniu în fața unui juriu format exclusiv din personalități marcante ale vieții culturale internaționale: Sigmund Throp, Vasile Cazan, Bujor Prelipcean, Jacek Rogala, Christian Ehwald, Gheorghe Costin și Horia Andreescu.

Pe 28 septembrie 2019, de la ora 19.00, la Ateneul Român se va decide cel mai bun tânăr dirijor al lumii, în cadrul Concertului de Gală al celei de-a X-a ediții a Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București. Concertul de Gală îi va avea ca protagoniști pe finaliștii Concursului de Dirijat, Orchestra Filarmonicii George Enescu si pe unul dintre cei mai talentați violoniști ai momentului – Charlie Siem. Artistul vine pentru prima dată în România și este un simbol al noii generaţii de violonişti, talentul şi carisma sa traversând numeroase genuri şi stiluri muzicale.  Instrumentul la care va cânta acesta în cadrul recitalului extraordinar din 28 septembrie este chiar legendara „D’Egville”, vioara care i-a aparținut și lui Yehudi Menuhin.

Pentru mai multe detalii despre concurs, consultaţi http://www.bucharestcompetition.ro/.