Într-unul dintre cele mai atipice începuturi de an școlar, în care se dezvoltă diferite scenarii online și hibrid de funcționare a predării la clasă, cadrele didactice din București se specializează activ zilele acestea în abilități de predare online avansate, prin burse gratuite oferite de Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București, în cadrul programului Profesor în Online. Cei care doresc să beneficieze de bursele gratuite oferite de CTMB este nevoie să aibă între 18-35 ani și să fie cadre didactice cu domiciliul/ reședința pe raza Municipiului București sau să fie cadre didactice active în Municipiul București la momentul înscrierii în program.

Programul “Profesor în Online” pregătește cadrele didactice doritoare pentru folosirea platformelor digitale de învățământ online pentru noul școlar. Pe parcursul a 3 săptămâni de curs online, care înseamnă  20% teorie și 80% practică, profesorii sunt instruiți în folosirea instrumentelor digitale necesare pentru a susține ore în oricare dintre cele 3 scenarii de predare, clasic, online și hibrid. Seria B a programului Profesor în Online, prin care CTMB oferă 1000 de burse gratuite tinerelor cadre didactice cu vârste între 18-35 ani și care au domiciliul/ reședința pe raza Municipiului București sau sunt cadre didactice active în Municipiul București se va derula în perioada 30 Septembrie – 20 Octombrie. Înscrierile se realizează prin simpla accesare a linkului https://digitalnation.ro/profesor-online-ctmb  , disponibil în comunicările de pe paginile de social media proprii ale CTMB și Digital Nation, până la completarea celor 1000 de locuri disponibile.

Seria B a programului Profesor în Online, care este acreditat, presupune 64 de ore de formare activă în mediul online pe parcursul a 20 zile, într-un orar flexibil de 4 ore pe zi și va fi decontat integral de către Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București. Pe lângă formarea intensivă în predarea online și mixtă, absolvenții programului vor primi și un atestat profesional certificat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), în valoare de 16 credite profesionale transferabile (CPT) necesare la dosarul de formare continuă a personalului didactic.

Prima versiune a cursului Profesor în Online, oferită ca răspuns rapid la contextul pandemiei și furnizată gratuit de Digital Nation în perioada aprilie-mai a anului acesta, a atras 35.000 de profesori participanți din toată țara, aproximativ 15% din tot efectivul didactic din România. Succesul primei ediții a atras după sine acreditarea pentru acesta prin OMEC 4925 / 10.08. 2020 și 16 CPT, la timp pentru începutul noul an școlar.

Înscrierile în Seria B a programului Profesor în Online, prin care Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București oferă posibilitatea a 1000 de cadre didactice să se specializeze se desfășoară în perioada 17 – 23 septembrie 2020, urmând procedura:

–               Prin accesarea link-ului pus la dispoziție în însemnările din social media ale CTMB și Digital Nation cadrul didactic deschide linkul https://digitalnation.ro/profesor-online-ctmb;

–               Completeaza formularul;

–               Formularul îi trimite automat un e-mail de confirmare, ce contine un cod unic de identificare;

–               Cu codul unic generat, profesorul intra pe http://digitalnation.ro/profesor-online

–               Alege seria I-B

–               Intră în pagina de plată și introduce, conform specificatiilor, codul de bursă

–               După ce introduce datele și codul de bursă, poate începe pregătirea.

Pentru mai multe detalii vă invităm să ne urmăriți pe site-ul www.ctmb.eu, dar și pe paginile de Facebook și Instagram ale CTMB.