Ateliere Motivaționale–„Sunt ceea ce aleg să devin”

Vă propunem o experiență deosebită, o călătorie în 10 pași către o destinație specială: drumul către Tine! Ești pregătit de călătorie?

Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București, va organiza proiectul „Ateliere motivaționale – Sunt ceea ce aleg să devin”, în perioada 16 septembrie – 18 noiembrie 2019. Acest proiect se adresează tinerilor și studenților bucureșteni cu vârsta între 18 – 35 ani , și reprezintă o abordare inovativă și cuprinzătoare a modalităților prin care tinerii să se dezvolte personal, să se cunoască mai bine pe ei înșiși și să capete siguranță și încredere în forțele proprii.

Evoluția fiecărei persoane este un pas spre descoperirea și exploatarea resurselor proprii, sporirea calității vieții, arta de a devenii conștient de cine ești, de ce poți și de ce vrei, de ceea ce îți place și lucrurile pe care le poți realiza.

Cunoscut și sub denumirea de “self help” sau “evoluție personală”, conceptul de dezvoltare personală include și activități formale sau informale pentru a dezvolta în alții roluri precum cel de profesor, ghid, consilier, manager, antrenor sau mentor

Proiectul „Ateliere motivaționale – Sunt ceea ce aleg să devin” va fi facilitat de dna. Loredana Bica, un psiholog clinician/psihoterapeut integrativ, care va combina tehnici practice eficiente cu acțiune directă pe dezvoltare personală. Programul se va desfășura sub forma a 10 ateliere de cursuri gratuite,  fiecare atelier urmând a fi susținut în prima zi a fiecărei săptămâni, începând cu data de 16 septembrie, și care vor găzdui un număr total de 50 de participanți/atelier. Toate atelierele vor avea loc în sala de conferință Speranța din Str. Teodor Speranția, nr 96, începând cu orele 18:30, timp de 10 săptămâni consecutive, cu o durată de aproximativ 2 ore și 30 de minute/atelier.

Atelierele motivaționale au fost concepute să atingă teme și subiecte de interes pentru tineri, fiecare acoperind cel puțin una dintre necesitățile participanților, astfel::

 1. EU SUNT – Cine sunt eu?”- atelier de autocunoaștere.
 • Se va desfășura în data de 16 septembrie, începând cu ora 18:30, iar înscrierea pentru participarea la acest seminar se va face în perioada 09 – 16 septembrie 2019.
 1. VULNERABILITATEA nu înseamnă slăbiciune. Vulnerabilitatea înseamnă super putere!”– atelier de identificare și acceptare a emoțiilor.
 • Se va desfășura în data de 23 septembrie, începând cu ora 18:30, iar înscrierea pentru participarea la acest seminar se va face în perioada 16 – 23 septembrie 2019.
 1. PUTEREA MAGICĂ A MINȚII – Ce putem să facem cu mintea noastră?” – atelier de descoperire a capacităților mintale și aplicabilitatea lor în viața de zi cu zi.
 • Se va desfășura în data de 30 septembrie începând cu ora 18:30, iar înscrierea pentru participarea la acest seminar se va face în perioada 23 – 30 septembrie 2019.
 1. ABILITĂȚI DE COMUNICARE – Comunicarea este cheia?!’’ – atelier de comunicare asertivă și ascultare activă.
 • Se va desfășura în data de 7 octombrie începând cu ora 18:30, iar înscrierea pentru participarea la acest seminar se va face în perioada 30 septembrie – 7 octombrie 2019.
 1. TEAMA DE EȘEC” – Fricile care ne blochează – atelier de management a furiei.
 • Se va desfășura în data de 14 octombrie începând cu ora 18:30, iar înscrierea pentru participarea la acest seminar se va face în perioada 07 – 14 octombrie 2019.
 1. SOLUȚII ANTISTRES” – Ce este stresul și cum poate fi el diminuat? –atelier de deprindere a tehnicilor anti-stres.
 • Se va desfășura în data de 21 octombrie începând cu ora 18:30, iar înscrierea pentru participarea la acest seminar se va face în perioada 14 – 21 octombrie 2019.
 1. CUM GESTIONĂM FURIA” – Sau furia ne gestionează viața? atelier de management al furiei.
 • Se va desfășura în data de 28 octombrie, începând cu ora 18:30, iar înscrierea pentru participarea la acest seminar se va face în perioada 21 – 28 octombrie 2019.
 1. BRANDUL PERSONAL” – Stima de sine și percepția celorlalți – brand-ul personal.
 • Se va desfășura în data de 4 noiembrie, începând cu ora 18:30, iar înscrierea pentru participarea la acest seminar se va face în perioada 28 octombrie – 4 noiembrie 2019.
 1. PLANUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ (PDP)” – De ce trebuie să scriem un PDP?- planul de dezvoltare personală (pdp).
 • Se va desfășura în data de 11 noiembrie, începând cu ora 18:30, iar înscrierea pentru participarea la acest seminar se va face în perioada 4 – 11 noiembrie 2019.
 1. NU-ȚI SPUN “LA REVEDERE”, CI “RĂMAS BUN!”– Ce iau cu mine în călătorie?– atelier de încheiere și feed-back.
 • Se va desfășura în data de 18 noiembrie, începând cu ora 18:30, iar înscrierea pentru participarea la acest seminar se va face în perioada 11 – 18 noiembrie 2019.

 

Înscrierea participanților se va face pe pagina de Facebook a CTMB, www.facebook.com/ctmb.eu/, prin mesaj privat în care se transmite solicitarea de participare ce cuprinde numele și prenumele complet și datele de contact (adresă mail și număr de telefon), de către fiecare solicitant. Solicitanții pot opta pentru a participa, la alegere, la un singur atelier, mai multe, ori toate cele 10 ateliere, în mod gratuit.

Toate detaliile și informațiile referitoare la proiect, precum și criteriile de eligibilitate, modalitatea de înscriere și participarea în cadrul programului, se regăsesc în cadrul Regulamentului privind informarea și participarea în cadrul programului „Ateliere motivaționale – Sunt ceea ce aleg să devin”, pe care îl regăsiți mai jos, spre a fi luat la cunoștință.

Vei parcurge o călătorie spre tine însuți, în care te regăsești, te accepți și înveți să te iubești!

Fii deschis către autocunoaștere și optimizare personală, astfel vei deveni o nouă și o mai bună versiune a ta!

Descarca regulament