🥳O veste buna pentru iubitorii de film, un eveniment inedit în care tinerii au putut să ia contact cu lumea cinematografică și culturală!

În data de 2 Martie 2023, împreună cu Asociația Semper CULTURALIA și Arhiva Națională de Filme, am realizat evenimentul “ACTORUL ȘI SĂLBATICII”, prin care tinerii și studenții bucureșteni au putut beneficia de proiecția filmului ACTORUL ȘI SĂLBATICII, precum și de un moment de Q&A, în care au putut afla mai multe detalii despre un film distins cu două premii ACIN în 1975, o peliculă care pune problema libertății de exprimare a artistului din perioada interbelică și care pentru noi, astăzi, este un lucru normal, deși pentru acest lucru artiștii au militat întotdeuna. Prin intermediul acestei pelicule clasice, tinerii din sală au putut afla dificultățile cu care s-au confruntat predecesorii lor pentru a-și câștiga dreptul la libera exprimare, dar și o frântură din lumea fascinantă dintre cele două Războaie Mondiale.

În respectiva seară, după ora 18.00, alături de personalități din lumea culturală, precum unul dintre protagoniștii filmului, actorul Mircea DIACONU, jurnalistul Cornel Nistorescu, domnul Béla Krizbai, Director Adjunct al Arhivei Nationale de Film și Georgiana Trifu, Director General al CTMB au fost ghidați în discuție de moderatorul evenimentului, domnul Dan Michael Schlanger, reprezentant al asociației partenere, ne bucurăm că am putut aduce în atenția publicului tânăr un film clasic, care dezvăluie traumele lăsate de interzicerea liberei exprimări a artiștilor. Publicul tânăr a fost animat în discuțiile purtate prin sesiune de Q&A purtate în Sala Mare din cadrul Arcub Gabroveni.

📅Joi 2 Martie

⏲️la ora 18

📍În sala Mare de la Arcub Gabroveni

Asociația Semper Culturalia a prezentat în parteneriat cu Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Arhiva Națională de Filme – filmul lui Manole Marcus : “ACTORUL șI SĂLBATICII”! 👥

P. S: Intrarea s-a făcut pe bază de listă, așa că doritorii au fost rugați să lase un mesaj privat la pagina CTMB! Nu uitați să vă abonați la https://www.facebook.com/ctmb.eu  sau https://www.instagram.com/centrulpentrutineretmb/ pentru a fi la current cu toate noutățile, vă pregătim noi surprize!